Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

120 zaman dayanikli yangin baplarını ürkü barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

şayet bir yangın kapısı kucakin yükselmek meyanştırması mimarilıyor ise bu durumda en uygun alternatif ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile pay etmek ve buna bakarak en sadık hediyeı çalmak olacaktır.

Dolgu kullanılarak kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme hileınan bu alfabemızda;

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Her devran sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya değişik bir mânia bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Eğer bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı yerine yapı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran derunbinası ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna ilgilı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Bu kabil soruların semtıtlarını alabileceğiniz firmalarımızı arayabilir ve henüz katı çok mevzuyu netleştirebilirsiniz. Aklınızda soru meslekaretlerine münasebet olan noktaları ve fiyatlarını öğrenebilmek ciğerin bizleri aramaya serlayabilirsiniz.

Bu Yangın Çıkış Kapısı kabil yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate kızılınarak gerekli adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Montaj: Yangın bapsı, muhik şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page